هر روز به تعداد افراد مصرف کننده شیرین کننده های مصنوعی افزوده می شود اما این موضوع نگرانی محققین را در مورد وضعیت سلامت جامعه برطرف نکرده است.
با عوارض مصرف شیرین کننده های مصنوعی آشنا شوید
انواع مختلفی از قندهای مصنوعی وجود دارد که احتمالا متوجه آن ها در نوشابه های گازدار، شیرینی، فست فودها و موادغذایی کنسروی شده اید. قند های مصنوعی به تولید کنندگان اجازه می دهد تا محصولات شان را تحت عنوان " رژیمی " یا " بدون قند " به فروش برسانند و به اصطلاح آن را سالم جلوه دهند؛ اما با این وجود ایمنی و عوارض جانبی آن ها جای بحث دارد که در این قسمت از بهداشت و سلامت در این باره توضیح خواهیم داد.
شیرین کننده های مصنوعی چگونه عمل می کنند ؟
شیرین کننده های مصنوعی به عنوان جایگزین قند شناخته می شوند و غالبا شیرین تر از قند هستند اما حاوی کالری بسیارکم یا فاقد کالری هستند زیرا اکثر آنها " متابولیزه ناقص " هستند که تحت عنوان شیرین کننده های مغذی شناخته می شوند یا اصلا متابولیزه نمی شوند که به عنوان شیرین کننده های غیرمغذی شناخته می شوند. شیرین کننده های مصنوعی توسط بدن انسان متابولیزه نمی شوند زیرا بدن ما آنزیم های لازم برای هضم را ندارد.
شیرین کننده های مصنوعی با تحریک سلول های حسی مشابه در جوانه های چشایی انسان کار می کنند تا هنگام چشیدن طعم شیرین ماده ای چون شکر به مغز ما سیگنال بفرستد. از آنجا که شیرین کننده های مصنوعی بین 200-20000 برابر شیرین تر از شکر هستند، تولید کنندگان می توانند در فرمولاسیون خود از آن به مقدار کم استفاده کنند به طوری که تقریبا هیچ کالری به ماده تولید شده اضافه نمی کنند.