حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه بر این باور است که رئیسی به هیچ کس و هیچ گروهی تعهدی نداده که از آنها در کابینه استفاده می کند.
کمتر از یک ماه تا روی کار آمدن رسمی دولت ابراهیم رئیسی زمان باقیمانده است. روزهایی که بازار گمانه زنی ها درباره کابینه شلوغ است. حمیدرضا ترقی از چهره های سیاسی اصولگرا بر این باور است که هیچ کدام از گمانه ها بر سر کابینه رئیسی صحت و واقعیت ندارد و برخی به دنبال تقسیم میراث انتخابات هستند.
او در این گفت و گو ، به رئیسی پیشنهاد می دهد که کابینه را محرمانه و با تشکیل یک اتاق فکر چینش کند.
این عضو حزب موتلفه اسلامی بیان می کند که رئیسی به هیچ کس و هیچ گروهی تعهدی نداده که از آنها در کابینه استفاده می کند. ترقی در عین حال می گوید کابینه رئیسی فارغ از تندرو و کُندرو بودن شکل خواهد گرفت و تنها افرادی که روحیه انقلابی و انقلابی گری دارند می توانند در کابینه رئیسی جای داشته باشند.
مشروح مصاحبه با حمیدرضا ترقی از چهره های سیاسی اصولگرا را می خوانید؛
**********
*آقای ترقی! به نظر شما چه فرصتها و تهدیدهای پیش روی دولت آقای رئیسی در چهار سال آینده است؟
فرصت تحول در شیوه حکمرانی بر کشور پدید آمده است و همه این آمادگی را دارند که این روشها تغییر کند. آسیبهایی که ما در گذشته داشتیم و روشهایی که برای حل مشکلات مردم جواب نداده است و ساختارهایی که مناسب شرایط کنونی چهره دوم انقلاب هست، باید اصلاح شود. از این رو این فرصت بسیار خوبی برای بازسازی و نوسازی ساختار سیاسی کشور و ساختار اجرایی کشور است.
وجود هماهنگی بین قوای سه گانه برای پیشبرد اهداف انقلاب فرصت است
نکته دومی که میتواند فرصت تلقی شود وجود هماهنگی بین قوای سه گانه برای پیشبرد اهداف انقلاب است که این هماهنگی در طول ۴۰ سال خیلی کم اتفاق می افتاد که وجود داشته باشد. از این هماهنگی و هم افزایی که وجود دارد باید برای سرعت بخشیدن به حرکت انقلاب به سمت اهداف آن استفاده کرد و طبیعتا این همافزایی میتواند عقب ماندگیهای گذشته را در بخشهای مختلف جامعه جبران کند.
نکته سوم، فرصت پاکسازی دستگاه اجرایی کشور از مفاسد اقتصادی، عواملی که موجب بدبینی و شکاف بین ملت و دولت، در اثر رانت خواری ها و سوءاستفاده ها و انواع و اقسام روشهای ناراضی تراشانه شده اند، است بنابراین می توان از این فرصت استفاده کرد و دولت و دستگاه اجرایی را از عناصری که ناکارآمد هستند و یا دچار فسادهای اقتصادی و .. هستند پاکسازی کرد.
دلزدگی مردم از جریان اصلاحات فرصتی برای نیروهای انقلابی است
فرصت بعدی عملکرد جریان اصلاحات در کشور است که تمام توانش را در طی این سالها برای حل مشکلات کشور به کار برد و نتیجه مطلوبی که مورد رضایت مردم باشد نداشته و این موجب دلزدگی مردم از این جریان شده و طبیعتا این یک فرصت جدیدی برای نیروهای انقلابی است که خودشان و توانمندی خودشان را برای حل مشکلات کشور نشان دهند و اثبات کنند که تفکر "ما می توانیم" و تفکر "تکیه به ظرفیتهای داخلی کشور" و "اقتصاد مقاومتی" و همچنین "حرکت در مسیر خنثی کردن تحریمهای بیگانه" می تواند امکان موفقیت را برای کشور فراهم کند و پیشرفت کشور را سرعت بخشد.
جدا کردن بودجه کشور از نفت و درآمدهای نفتی فرصتی برای کشور است
در نهایت به نظر می رسد که فرصت دیگری که فراروی کشور است فرصت جدا کردن بودجه کشور از نفت و درآمدهای نفتی است که می تواند از این موقعیت استفاده کند و میزان مانده بودجه کشور را که باز هم متکی به نفت است را به صفر برساند و ما در نظام بودجه ریزی کشورمان یک تحول اساسی را در همه ابعاد پدید آوریم که انشالله مسیر بودجه ریزی هم عادلانه باشد و هم متکی به درآمدهایی که در دست بیگانگان و در خارج از کشور است نباشد.
ساده اندیشی است اگر فکر کنیم اصلاحطلبان بیرون از قدرت هستند
* به یکدست شدن قوا اشاره کردید، اتفاقا اصلاح طلبان هم که کم کم از قدرت بیرون می روند می گویند از این به بعد اصولگرایان خودشان مسئول هستند و اگر اشتباهی رخ دهد نمی توانند آن را به گردن اصلاحطلبان بیاندازند و ...
اولا اصلاح طلبها فقط به کابینه دولت منحصر نیستند. اصلاحطلبان طی این ۴۰ سال در تمام بدنه دولت در دو هزار شرکت وابسته به دولت نفوذ کردند؛ اکثر هیئت مدیرههای و اکثر مدیرعاملهای این شرکتها همه دست اصلاح طلبان است؛ اینکه تصور کنیم با ۴ وزیر عوض کردن دیگر کار از دست اصلاح طلبان خارج است، این بسیار ساده اندیشی و خوش بینی بی حد و اندازه است.
بخش قابل توجهی از بدنه اجرایی کشور در اختیار اصلاح طلبان است
بخش قابل توجهی از بدنه اجرایی کشور در اختیار اصلاح طلبان است و اصلاح طلبان در طی این سالها حداقل بالغ بر بیست هزار مدیر را در جاهای مختلف گذاشته اند و این مدیران در سطوح مختلف کشور هستند؛ طبیعتا دولت جدید یک روزه نمی تواند همه اینها را عوض کند و اینها دارند کار خودشان را انجام می دهند، کما اینکه در این انتخابات هم کارخودشان را انجام دادند و قبل از انتخابات هم برای کاهش مشارکت مردم تا جایی که توانستند ناراضی تراشی کردند.
همین الان هم در اعتصابهایی که این روزها رخ می دهد از وزارت نفت گرفته تا دامداران و دامپزشکان و جهاد کشاورزی و .. فکر می کنید چه کسانی اینگونه مشکلات را برای مردم به وجود آوردند؟ در همه بخشها عوامل آنها هستند که با ناکارآمدی و با رفتارها و سیاستهای غلط مردم را خسته می کنند و تاب و تحملشان را به پایان می رسانند.
وقتی اجرا در سطح بدنه دولت در دست اینها است شما نمیتوانید به این سرعت بگویید با تغییر مسئول تمامی این مشکلات حل می شود، امکان ندارد مگر اینکه تمام این عوامل ناراضی تراشی که در بدنه دولت در سطح کشور تا بخشداری آن هستند تغییر کند؛ بخشداری که برای انتخابات رفته و ۱۰ میلیون تومان پول گرفته تا برای انتخابات کار کند، قطعا چنین بخشداری نمی تواند بخشدار متعهد به دولت فعلی باشد.
تغییر دادن یا ملتزم کردن او به این شرایط جدید زمان زیادی می برد. بنابراین به هیچ وجه نمی توان به محض اینکه تغییری در دولت دهید، در سطح وزرا توقع داشته باشید که همه کارشناسانی باشند که تحت نظر وزیر جدید کار کنند و هیچ مقاومتی در برابر او نداشته باشند و کارشکنی نکنند. اینها مقداری زمان می برد و من فکر نمی کنم اصلاح طلبان به این سادگی از بدنه اجرایی کشور فاصله بگیرند.