تصمیم عجیب شورای سنجش کشور با واکنشهای تندی روبهرو و حتی به طور موقتی لغو شد.
چند روز پیش شورای سنجش کشور قانونی را تصویب کرد که براساس آن از سال ۱۴۰۱ فقط دانشجوهای رشتههای مرتبط میتوانند در کنکور ارشد رشتهای خاص شرکت کنند، موضوعی که تقریبا در هیچ کشور دیگری در دنیا وجود ندارد.
به زبان سادهتر این یعنی که تغییر رشته تحصیلی برای دانشجویان در دوره تحصیلات تکمیلی ممکن نیست و اگر دانشجویی به هر دلیلی تصمیم به تغییر رشته گرفته باشد، چارهای ندارد، جز این که با شرکت در کنکور دوره کارشناسی در رشته مرتبط شروع به تحصیل کند.
به همین دلیل هم مصوبه چند روز گذشته شورای سنجش و پذیر با انتقادات شدید و زیادی از سوی کارشناسان و دانشجویان روبهرو شد.
سیمین کاظمی، پزشک و جامعهشناس در این رابطه گفته بود: «حق ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه به شخص فرصتی میدهد که ناکامی و سرخوردگیاش را جبران کند. اگر کسی توانایی گذراندن کنکور کارشناسی ارشد را داشته باشد و در دانشگاه هم از عهده دروس بربیاید نمیتوان او را از رفتن به رشته مورد علاقهاش منع کرد.»
همین انتقادات باعث شد تا روز گذشته وزارت علوم از "لغو مصوبه ممنوعیت پذیرش دانشجوی ارشد از رشته های غیرمرتبط" خبر داد و اعلام کرد که این موضوع باید مورد " بررسی های بیشتر و کارشناسانه " قرار بگیرد و از مسئولان دانشگاهها هم درخواست شد تا نظرات خود را در این رابطه اعلام کنند.
همچنین به نظر میرسد که وجود قوانینی که منجر به ایجاد تفاوت بین دانشجویان دوره کارشناسی مرتبط با دیگر دانشجویان هم باشد لازم است. نگاهی به قوانین آموزشی دیگر کشورها و دانشگاههای دنیا هم نشان میدهد که تصویب چنین قانونی اقدام عجیبی بوده است و در اکثر کشورهای دنیا به شکلهای مختلف راه دانشجویان برای تحصیل در رشته غیرمرتبط در دوره تحصیلات تکمیلی باز است.