خان میگوید به دلیل گرایش مذهبی خود مورد هدف قرار گرفته است؛ او گفته: «من یک زن مسلمان هستم که دیده و شنیده شده و در اجتماع بوده؛ آنها (هندوهای افراطی) میخواهند ما را ساکت کنند.»
یکشنبه هفته پیش چند زن مسلمان هندی متوجه شدند که به صورت آنلاین در معرض فروش گذاشته شدهاند.
به گزارش بیبیسی، هنا خان، زن خلبان مسلمان هندی که نام او هم در این فهرست بود، گفته زمانی که دوستش توییتی در این باره برایش ارسال کرد، متوجه موضوع شده است.
نام او مانند بسیاری دیگر در اپلیکیشن و وبسایت «حراج سولی» قرار گرفته بود؛ عکس و مشخصات زنان در این حراج در معرض عموم قرار داده شده بود و این زنان به عنوان «تخفیف روز» معرفی شده بودند.
در صفحه اصلی این اپلیکیشن عکس زنی ناشناس بود، ولی خانم خان در صفحات بعدی هم عکس خود و هم دوستانش را پیدا کرد.
این زن خلبان میگوید ۸۳ نام را یافته، ولی ممکن است این فهرست بلندتر هم باشد؛ او گفته است: «آنها عکس من را از توییتر برداشته بودند که شناسه توییتر هم ضمیمه آن است؛ این اپلیکیشن ۲۰ روز فعال بوده و ما اصلا از آن اطلاع نداشتیم.»
«سولی» عبارتی است که هندوهای افراطی برای تحقیر زنان مسلمان از آن استفاده میکنند و این اپلیکیشن وانمود میکرد امکان خرید این زنان را به آنها میدهد؛ در حقیقت هیچ حراج آنلاینی وجود نداشت و هدف از این کار تحقیر زنان مسلمان در هند بوده است.
خان میگوید به دلیل گرایش مذهبی خود مورد هدف قرار گرفته است؛ او گفته: «من یک زن مسلمان هستم که دیده و شنیده شده و در اجتماع بوده؛ آنها (هندوهای افراطی) میخواهند ما را ساکت کنند.»
در پی طرح شکایاتی در این باره، «گیتهاب» وبسایت میزبان، این اپلیکیشن را حذف کرد.
گیتهاب میگوید: «پس از دریافت گزارشهایی درباره این نوع فعالیت، و تحقیقات ما حسابهای کاربری را تعلیق کردیم.».
اما این تجربه بسیاری از زنان را ترسانده است. تمام زنانی که اطلاعات شخصی آنها در این اپلیکیشن منتشر شده زنان صاحبنامی بودند که در میان آنها خبرنگاران، فعالان مدنی، هنرمندان و محققان هم دیده میشدند.
پس از این اتفاق بعضی از آنها حسابهای کاربری خود را در شبکههای اجتماعی غیرفعال کردند و بعضی هم درباره احتمال آزارهای بیشتر ابراز نگرانی کردهاند.
یک زن گفته است: «هر چقدر هم که قوی باشید؛ قرار گرفتن عکس و انتشار اطلاعات شخصی به صورت عمومی ترسناک و آزار دهنده است.»
البته بعضی از کسانی که مشخصاتشان در این اپلیکیشن منتشر شده بود در شبکههای اجتماعی از مبارزه با این روند سخن گفتهاند؛ بعضی دیگر هم با تشکیل گروههایی در شبکههای پیامرسان نظیر «واتساپ» به دنبال حمایت یا پشتیبانی یکدیگر هستند.
بعضی دیگر هم مانند خانم خان به پلیس رسما شکایت کردهاند.
پلیس هند گفته است تحقیقات را در این زمینه آغاز کرده، ولی درباره گردانندگان اصلی این اپلیکیشن سخنی نگفته است.