عجیب ترین دریاچه ی جهان، دریاچه ی طبیعی جوکولسارلون در جمهوری ایسلند است. این دریاچه متشکل از یخ های بلورین و آب است که در مرکز کوه آتش فشانی گریمسووتن به وجود آمده است. عامل تشکیل دهنده ی این دریاچه ذوب شدن یخچال طبیعی بری مرکورجوکول در ارتفاعات کوه آتشفشان می باشد.
دریاچه جوکولسارلون در جمهوری ایسلند
جمهوری ایسلند کشوری جزیره ای در شمال اقیانوس اطلس است که به عنوان شمالی ترین کشور اروپایی شناخته شده است. این جمهوری به عنوان دومین جزیره ی بزرگ اروپا دارای یک جزیره ی بزرگ و 30 جزیره ی کوچک است.
پایتخت ایسلند، کلان شهری مدرن به نام رپکاویک است که از زیبایی های طبیعی متعددی نظیر آب گرم و استخر برخوردار است. منطقه ی ایسلند به موجب قرار گیری در مجاورت با مدار قطبی، دارای آب و هوایی سرد می باشد.
جبهه هایی از هوای معتدل در جزیره وجود دارد که مانع شکل گیری سرمای طاقت فرسا در جزیره شده است.
در کشور ایسلند، عجیب ترین دریاچه ی جهان، به نام دریاچه ی جوکولسارلون در منطقه ی جنوب شرقی قرار دارد.
دریاچه ی جوکولسارلون در ایسلند دارای تکه های یخی بزرگ و کوچکی است که حاصل ذوب شدن یخچال های طبیعی بری مرکورجوکول می باشد.
این دریاچه با وسعتی بالغ بر 18 کیلومتر، کم ارتفاع ترین ناحیه ی ایسلند به شمار می رود. علت ارتفاع کم دریاچه به فشرده سازی خاک زیر یخچال طبیعی به وسیله ی یخ های سنگین اختصاص دارد که سبب شکل گیری عمق دریاچه در ارتفاعی 250 متری است.
به جرأت می توان گفت عمیق ترین دریاچه ی ایسلند، جوکولسارلون می باشد. سالانه عمق دریاچه از منظر اندازه دستخوش تغییر طبیعی قرار دارد. به گونه ای که اندازه ی دریاچه از دهه ی 1970 میلادی تاکنون حدود چهار برابر افزایش پیدا کرده است.
هم اکنون دریاچه ی جوکولسارلون 1/5 کیلومتر از لبه ی اقیانوس اطلس فاصله دارد و مساحتی حدود 6/9 مایل مربع از سطح زمین را پوشش می دهد.
بدین جهت متخصصان ایسلند عنوان شگفتی های طبیعی ایسلند را برای دریاچه ی جوکولسارلون انتخاب کرده اند.
ساختار حیرت انگیز دریاچه ی جوکولسارلون دارای رنگ های سفید و آبی است که با ترکیبی از آب و یخ در اندازه و شکل و شمایل های مختلف به "ساحل الماس" شهرت یافته است.
در داخل دریاچه به موجب فوران کوه آتش فشان شن های سیاهی به چشم می خورد که سبب شکل گیری زیبایی دو چندان در داخل پدیده ی طبیعی جوکولسارلون شده است.
در واقع یخچال طبیعی دریاچه ی جوکولسارلون جاذبه ی اصلی گردشگران است.