مصرف روزانه مویز به میزان زیاد فشار خون بالا را پایین آورده و به علت اینکه سرشار از پتاسیم است به پیشگیری از افت پتاسیم در بدن کمک خواهد کرد و دریافت پتاسیم بالا باعث کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی خواهد شد.
غلظت خون با خوردن مویز کاهش مییابد، رگهای خونی منبسط میشوند و خون میتواند با سرعت بیشتری در بدن جریان یابد.
مویز حبههای درشت خشک شدهای است که فواید بسیاری دارد. بر خلاف باور عموم، این نوع خشکبار کشمش نیست، اما از لحاظ خواص و فواید شباهت زیادی به کشمش دارد و حتی پس از خشک شدن خواص خود را از دست نمیدهد. این خشکبار تهیه شده از انگور قرمز و شاهانی است.
به گفته محققان افراد مبتلا به فشار خون بالا میتوانند با مصرف منظم مویز (سه بار در روز) آن را کنترل کنند، چرا که مصرف روزانه مویز به میزان زیاد فشار خون بالا را پایین آورده و به علت اینکه سرشار از پتاسیم است به پیشگیری از افت پتاسیم در بدن کمک خواهد کرد و دریافت پتاسیم بالا باعث کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی خواهد شد.
فواید درمانی مویز
۱- دارای ویتامینهای A، B، E، کلیسم، فسفر، پتاسیم است.
۲- حاوی امگا۳ و امگا ۶ است.
۳- جلوگیری از ابتلا به آلزایمر، سرطان و دیابت
۴- جلوگیری از چسبندگی پلاکتها
۵- درمان بیماریهای قلبی و پایین آوردن فشار خون
۶- مفید برای مبتلایان به دیابت
۷- تقویت معده و موثر برای درمان مشکلات گوارشی
۸- جلوگیری از ابتلا به میگرن
۹- کاهش درد میگرن
۱۰- درمان یبوست و مفید برای کاهش آن
۱۱- کاهش کلسترول خون
طبق نظر طب سنتی به دلیل وجود قند زیاد در این خشکبار افراد مبتلا به مرض قند باید در مصرف آن دقت کنند. کالری دو قاشق غذاخوری مویز برابر با ۳۰ گرم و ۶۰ کیلو انرژی است. آنتوسیانین و پلی فنولیک موجود در مویز قرمز و سیاه موجب ضد سرطان شدن آن شده است.
مبتلایان به دیابت میتوانند زیر نظر پزشک از این خشکبار استفاده کنند.