19 اسفند ( نهم مارس ) روز جهانی رژیم درمانگر است.
به گزارش مفدا، همزمان با 19 اسفند روز جهانی رژیم درمانگران مصاحبه کوتاهی با دکتر پیام فرحبخش متخصص تغذیه مرکز قلب تهران انجام شد که در زیر می خوانیم.
در رابطه با روز رژیم درمانی و هفته رژیم درمانی توضیحاتی بفرمائید.
غذا از ابتدایی ترین نیازهای افرد می باشد و نقش تغذیه سالم در رشد و نمو و یپشگیری از بسیاری از بیماریها غیر قابل انکار است.
در چند دهه اخیر پیشرفتهای صنایع کشاورزی و غذایی منجر به پژوهش های متعددی در زمینه تغذیه شده است که جایگاه علم تغذیه را بارزتر و مشخص تر از گذشته کرده است.
با توجه به نقش رژیم درمانگران در تیم درمانی که منجر به کاهش مدت بستری و عوارض ناشی از بستری های طولانی مدت است، می شود لذا با توجه به اهمیت موضوع رژیم درمانی، هفته ای را بدین عنوان نامگذاری کردند و نهم مارس یا 19 اسفند روز رژیم درمانگران نامیده شده است.
چه توصیه هایی برای رعایت بهداشت غذایی برای عموم دارید؟
بهترین توصیه رعایت تعادل و تناسب در رژیم غذایی است یعنی همه افراد همه روزه از هر 5 گروه اصلی غذاها ( نان و غلات، شیر و لبنیات، سبزیجات، میوه ها و گوشت و پروتئین ها ) استفاده کنند و همچنین غذای خود را بصورت وعده و میان وعده مصرف کنند.
نکته قابل ذکر این است که برای دریافت رژیم غذایی بجای استفاده از شبکه های مجازی به افرادی مراجعه کنند که در زمینه تغذیه تحصیل کرده اند.
اساساً چه تغییری در سبد غذایی مردم و چه تهدیدهایی برای مردم ایجاد شده است؟
با توجه به تغییر سبک زندگی و افزایش مشغله مردم، فرصت کمتری برای تهیه غذای سالم خانگی موجود است لذا بسیاری از افراد مجبور به استفاده از غذاهای رستورانی هستند که عموماً چرب و شور است و از آنجاییکه این سبک غذا برای ذائقه فرد خوشایندتر است، لذا مقادیر بیشتری استفاده می نمایدکه منجر به اضافه وزن و نهایتاً چاقی در فرد می شود لذا تغییر این سبک رژیم غذایی تهدید جدی برای سلامت فرد، خانواده و نهایتاً مشکلاتی را برای جامعه فراهم می آورد.
آیا رژیم غذایی نادرست نوعی بیماری است که با عنوان رژیم درمانی از آن یاد می کنند؟
بله، چون امروزه بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت، چربی خون بالا، فشار خون بالا و غیره گسترده تر از بیماریهای واگیردار هستند و عدم رعایت تعادل، تناسب و توازن در رژیم غذایی با ایجاد چاقی و اضافه وزن زمینه را برای بیماریهای غیر واگیر فراهم می کند، لذا از طریق رژیم درمانی می توان تا حدود زیادی از بروز بیماریهای فوق پیشگیری کرد و در صورتیکه فرد بیمار باشد با رژیم درمانی می توان به کنترل بیماری و عدم پیشرفت آن و همچنین جلوگیری از بروز عوارض متعدد آن کمک کرد.
دکتر الهام سلطانزاده مسئول بخش خدمات غذایی مرکز قلب تهران نیز در گفتگوی کوتاهی به نقش و اهمیت مواد غذایی و تغذیه سالم خصوصاً در محیط های درمانی اشاره کرد:
با سلام و تبریک روز رژیم درمانگر، با توجه به اینکه غذا جزء اساسی زندگی بشر است، توجه به سلامت، کیفیت و تنوع آن بسیار مهم است و این مسئله در بیمارستان اهمین بیشتری نیز پیدا می کند.
به نظر من یکی از دلخوشیهای بیماران و کارکنان، تغذیه سالم و به موقع است، به همین دلیل نحوه مدیریت و ارائه آن باید بسیار خوشایند و قابل توجه باشد.
در سالهای اخیر به علت حساسیت امر غذا، مدیریت بخش غذا بعنوان یک تخصص مطرح شده است و بخش تغذیه مرکز قلب تهران مفتخر است که نهایت سعی خود را برای رضایتمندی همکاران و بیماران انجام دهد.
به امید اینکه تمامی بیماران با سلامتی و رضایت کامل از هر بیمارستانی مرخص شوند.