وبگاه شبکه خبری بلومبرگ گزارش داده مذاکرات رفع تحریمها در وین از جمله موضوعات مورد بحث در نشست امنیتی مونیخ خواهد بود.
وبگاه شبکه خبری «بلومبرگ» امروز چهارشنبه (۲۷ بهمن/ ۱۶ فوریه) مدعی شده دیپلماسی در هتل کوبورگ وین بر سر برنامه هسته ای ایران در آستانه آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ دچار وقفه شده است.
این پایگاه خبری همچنین گزارش داده مذاکرات رفع تحریم ها در وین از جمله موضوعاتی خواهد بود که در نشست امنیتی مونیخ درباره آن بحث خواهد شد.
بلومبرگ نوشته طرف های حاضر در مذاکرات وین درباره اینکه توافق در دسترس است ابراز خوش بینی کرده اند که انعکاس این مسئله را در بازار نفت نیز می توان شاهد بود. با این حال، هنوز اختلافات مهمی در مذاکرات باقی مانده اند.
طبق گزارش این رسانه غربی، تمرکز طرف ها اکنون به سمت کنفرانس امنیتی مونیخ معطوف شده که قرار است با حضور هیئتی بلندپایه از آمریکا طی روزهای آینده برگزار شود. برگزارکنندگان این کنفرانس می گویند گفت وگو در خصوص احتمال حصول توافق در وین از جمله مواردی است که در دستور کار این نشست قرار دارد.
خبر بلومبرگ در شرایطی منتشر شده که تحلیلگران می گویند پیشرفت در مذاکرات وین به اتخاذ تصمیم های سیاسی در آمریکا گره خورده است. در روزهای گذشته، نشانه های روزافزونی از عدم انسجام آمریکا برای تصمیم گیری درباره بازگشت به برجام مشاهده شده است.
«حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز چهارشنبه در گفت وگویی با وبگاه بلومبرگ خواستار صدور یک بیانیه سیاسی از سوی کنگره آمریکا برای حصول اطمینان از عدم عهدشکنی دوباره آمریکا شد.
دولت آمریکا از زمان آغاز مذاکرات رفع تحریم ها در وین عملاً هیچ انعطافی در از سرگیری عمل به تعهداتش در برجام نشان نداده و به جای آن توسل به تاکتیک های عملیات روانی برای مقصرنمایی ایران و نمایش حسن نیت از سوی غربی ها روی آورده است.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید می کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح های اتمی (ان پی تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته ای ایران بازدید کرده اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده اند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش ها بر سر برنامه هسته ای خود دست پیدا کرد.
علی رغم اذعان آژانس بین المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته ای برجام را فراهم کند، با این حال تا کنون به تعهداتش برای بازگشت به این توافق عمل نکرده است.
دور هشتم مذاکرات وین از ۱۹ بهمن ماه و بعد از ۱۱ روز تنفس در حالی در پایتخت اتریش در جریان است که به گفته وزیر امور خارجه ایران زمان پایان مذاکره را ترجمان اراده طرف های غربی در پایبندی کامل آن ها به رفع تحریم ها و بازگشت همه طرف ها به تعهداتشان تعیین خواهد کرد.