گیاه شمشاد دارای 176 گونه مختلف می باشد. گیاهانی همیشه سبز و زیبا که مناسب برای هرس هستند و نگهداری از این گونه بسیار راحت است.
پرورش و نگهداری گیاه شمشاد
شمشاد معمولی گونه ای از گیاهان همیشه سبز و گل دهنده می باشد. این جنس شامل 176 گونه مختلف می باشد که همیشه سبز ، زیبا و مناسب برای پرچین ها و هرس پذیر هستند. شمشاد ، گیاه بومی نواحی غربی و جنوبی اروپا است. همچنین این گیاه در جنوب آسیا از انگلستان تا شمال موروکو تا برخی نواحی مدیترانه ای مثل ترکیه و شمال آفریقا نیز پرورش و نگهداری می شود .در ایران نیز در مناطق مختلف استان های گرگان و مازندران و گیلان می روید. شمشاد از انواع گیاهان رایج در نواحی گرم و مرطوب است. به راحتی می توان شمشاد را در حیاط و حتی در فضای آپارتمان پرورش داده و نگهداری نمود.
نام علمی این گیاه Euonymus japonicus، از خانواده celastraceae میباشد. بوته شمشاد کوتاه است و رشد آن 1 تا 9 متر می باشد و محور آن تا 20 سانتی متر می رسد.
خصوصیات ظاهری شمشاد عبارتند از :
- متقابل قرار گرفتن انشعابات گیاه
- عادت به رشد درختچه ای
- شاخه های آن با زاویه گسترده یا کم و بیش خمیده است
- سطح چرمی برگ ها و بدون دندانه بودن آنها
- دود 35-24 میلی متر ، طول برگ و 14-10 میلی متر عرض آن
- سرنیزه ای بودن شکل برگ ها به طوری که در نیمه پایینی پهن تر و به طرف انتها باریک می شوند.
- همچنین نوک برگ نسبتا کند و گرد است. رنگ دو سطح برگ ها سبز تیره و سطح فوقانی درخشان می باشد.
- گل ها فاقد ارزش زینتی است و گل سبز کم رنگ کوچک آن در فصل بهار شکوفا می شود.
شمشاد رسمی
شمشاد رسمی یا ساقه طلایی بومی ژاپن است و ارتفاع آن در طبیعت به 4 متر هم میرسد. برگ های این گونه از شمشاد براق چرمی و سبز تیره است، و به شکل تخم مرغی با دندانه های کوتاه در لبه می باشد.
گل آزین گرزن آن به طول 5 سانتی متر و گل های آن سبز مایل به سفید است. این گلها در وسط بهار ظاهر می شود، شمشاد رسمی میوه های صورتی ونارنجی دارد.
نوع نگهداری از این نوع شمشاد در خارج از آپارتمان و در فصل تابستان، همچنین تغذیه با کود کافی در زمستان و نگه داری آن در داخل آپارتمان در محلی خنک، اهمیت بسیاری در پرورش شمشاد دارد.