میلیونها نفر در سراسر جهان با بیماری آلزایمر زندگی می کنند. در واقع، این شکل از زوال عقل ششمین علت مرگ و میر است و پیشبینی میشود که تعداد موارد ابتلا به این بیماری تا سال ۲۰۵۰ در سراسر جهان سه برابر شود.
با ایجاد تغییراتی در شیوه زندگی از نحوه ورزش کردن گرفته تا نحوه خوابیدن می توانیم به کاهش خطر ابتلا به چنین بیماری کمک کنیم. در واقع، نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد که با ایجاد یک تغییر جزئی در رژیم غذایی می توان خطر ابتلا به آلزایمر را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
بر اساس نتایج این تحقیق مصرف روزانه یک وعده غذایی با فیبر بالا مانند بلغور جو دوسر می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.
این تحقیق جدید نشان می دهد که اگر روز خود را با مصرف یک وعده غذایی پر فیبر مانند بلغور جو دوسر در وعده صبحانه آغاز کنیم، می توانیم خطر ابتلا به آلزایمر را بیش از یک چهارم کاهش دهیم. با این حال «کازوماسا یاماگیشی» نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه تسوکوبا، توضیح داد که دلیل این موضوع هنوز به طور کامل مشخص نشده است.
وی در مقاله ای در خصوص این مطالعه که در مجله Nutritional Neuroscience منتشر شده است، نوشت: در حال حاضر مکانیسمهایی که این ارتباط را توضیح می دهند، مشخص نیستند اما ممکن است این تاثیر مرتبط با فعل و انفعالاتی باشد که بین روده و مغز اتفاق میافتد.