وزن طبیعی کودک هنگام تولد بین 2 کیلو و 500 گرم تا 3 کیلو و 500 گرم است. اگر وزن نوزاد کمتر باشد، نوزاد شما دچار کم وزنی می باشد.
بسیاری از مادران بعد از تولد فرزندشان از پزشک می شنوند که وزن نوزادشان کم تر از حد طبیعی است یا این که میزان وزنشان برای یک نوزاد در آن سن ، کافی نیست.
به همین دلیل به آن ها توصیه می شود که این کمبود وزن را در چند ماه اول تولد نوزاد جبران کنند اما اطرافیانی هستند که با صحبت هایشان این مادران را نگران می کنند. در واقع واقعا دلایل کم وزنی نوزاد چیست؟ و سوالات مهم دیگری که در این زمینه وجود دارد.
کم وزنی نوزاد چیست ؟
نوزادانی که در هنگام تولد کم تر از 2 کیلو و 500 گرم وزن داشته باشند ، معمولا در رده نوزادان با کمبود وزن قرار می گیرند . وزن متوسط نوزادان تقریبا 3 کیلو و نیم است . اگر نوزاد شما بین هفته 37 تا 42 متولد شده باشد و وزن او کم باشد، در رده نوزادان با کمبود وزن قرار می گیرد.
نوزادان کم وزن سایز کمتری دارند و سر آن ها بزرگ تر از بدنشان نشان می دهد . چنانچه در این بخش از بارداری و نوزاد گفته شده است کمبود وزن بیش از حد شدید در نوزادان معمولا زیر 1 کیلوگرم است که این نوزادان معمولا در هفته 27 یا کمتر از آن متولد شده اند و تولد زودرس داشته اند.
نوزادان با کمبود وزن شدید نیز به کمتر از وزن 1 کیلو و 500 گرم اختصاص داده می شود.
طبق مطالعات انجام شده تقریبا 20 درصد از نوزادان در سراسر جهان با کمبود وزن متولد می شوند و این درصد همچنان در حال افزایش می باشد اما واقعا علت این کمبود وزن چیست ؟
علل کمبود وزن در نوزادان چیست ؟
علت های مختلفی برای کمبود وزن نوزادان هنگام تولد وجود دارد که در این قسمت به آن ها اشاره خواهیم کرد :
1. تولد زود هنگام
یک نوزاد در شرایط عادی قبل از رسیدن به هفته 37، نارس می باشد زیرا در بعد از هفته 37 بارداری ، بخش اعظمی از وزن خود را به دست می آورد و بنابراین نوزادانی که زودتر از هفته 37 متولد می شوند ، زمان کمتری را در رحم مادر سپری می کنند . به همین دلیل وزن کافی را ندارند و نارس هستند اما در مورد کودکانی که 9 ماه کامل را درون شکم مادر بوده اند، چطور ؟