نوع آبله میمونی شناسایی شده در شیوع فعلی، دارای نرخ مرگ و میر حدود یک درصد است، اگرچه تاکنون هیچ مورد مرگ و میر ناشی از آن گزارش نشده است.
با افزایش موارد ابتلا به آبله میمونی در خارج از آفریقا، مقامات بهداشت عمومی کشورها از ردیابی بیماران آلوده به این ویروس، ایزوله و واکسیناسیون هدفمند برای مهار گسترش این بیماری استفاده میکنند.
از ابتدای ماه مه بیش از ۲۵۰ مورد ابتلا و مشکوک به بیماری آبله میمونی در حدود ۱۹ کشور شناسایی شده که علائم بیماری در افراد تایید شده خفیف بوده است. نوع آبله میمونی شناسایی شده در شیوع فعلی، دارای نرخ مرگ و میر حدود یک درصد است، اگرچه تاکنون هیچ مورد مرگ و میر ناشی از آن گزارش نشده است.
در ادامه به اطلاعات موجود در مورد واکسنها و روشهای درمانی آبله میمونی اشاره شده است:
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است که ویروسهای آبله و آبله میمون ارتباط نزدیکی با هم دارند و اولین نسل از واکسنهای آبله تا ۸۵ درصد در پیشگیری از آبله میمون موثر هستند. در حال حاضر دو واکسن آبله موجود است.
یکی از این واکسنها تولید شرکت بیوتکنولوژی دانمارکی «باواریان نوردیک» است. این واکسن دارای تاییدیه مقامات ایالات متحده برای پیشگیری از آبله و آبله میمون است. همچنین تایید اتحادیه اروپا برای مقابله با آبله است، اگرچه پزشکان میتوانند آن را برای آبله میمون نیز تجویز کنند.
واکسن قدیمیتر دیگر که در شرکت داروسازی آمریکایی امرجنت (Emergent) ساخته شده است، ACAM۲۰۰۰ نام دارد. جدا از عوارض جانبی مرتبط با بسیاری از واکسنها، مانند احساس درد در بازو و خستگی، با عوارض شدید دیگر از جمله التهاب قلب، نابینایی و مرگ همراه است. این واکسن در ایالات متحده برای افرادی که در معرض خطر ابتلا به آبله قرار دارند، تایید شده است. البته اتحادیه اروپا این واکسن را تایید نکرده است.
داروهای ضد ویروسی
علائم آبله میمونی که میتواند شامل تب، سردرد، بثورات و ضایعات پوستی باشد، ممکن است دو تا چهار هفته ادامه پیدا کند و اغلب خود به خود برطرف میشود. یک داوری ضد ویروسی به نام تکوویریمات دارای تاییدیه ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای مقابله با آبله است.
به گزارش بانکوک پست، داروی دیگر با نام تمبکسا (Tembexa) از تاییدیه ایالات متحده برای درمان آبله برخوردار است. مشخص نیست که آیا این دارو در درمان افراد مبتلا به آبله میمونی موثر است.