از جاذبه های حیرتانگیز چابهار میتوان به تالاب لیپار اشاره نمود. تنگه ای که در دره ای مشرف به کوه قرار دارد. این دریاچه در جادهای ساحلی قرار دارد که از چابهار به گواتر کشیده میشود.
تالاب لیپار؛ دریاچه صورتی چابهار
عناصر طبیعی مثل کوه، جنگل، دریا، دریاچه و غیره به خودی خود برای انسان زیبا و جذاب هستند؛ اما اگر این جاذبهها کمی متفاوتتراز حالت معمول خود باشند، جذابیت بیشتری خواهند داشت. سواحل صورتی یکی از این جاذبهها هستند که هرساله گردشگران زیادی را به سمت خود میکشانند. آیا تابهحال یک ساحل، تالاب و یا یک دریاچه صوتی را از نزدیک دیدهاید یا چیزی راجع به ساحل لیپار، ساحل صورتی رنگ چابهار میدانید؟ ما در این مقاله قصد داریم شما را یه یکی از زیباترین و حیرتانگیزترین تقاط دیدنی ایران ببریم.
آبهای صورتی جهان
پدیده صورتی بودن آبها، پدیده معمول و عادیای نیست. به جز ساحل لیپار چابهار که در ایران قرار دارد، تنها تعداد محدودی از کشورهای جهان از این جاذبه بهره میبرند. در حقیقت تنها دریاچه هیلیر استرالیا، مرداب آبی ایسلند، دریاچه اسپنسر در استرالیا، دریاچه رتبا در سنگال و دریاچههای واقع در افریقای جنوبی، ونکوور و بولیوی از این زیبایی حیرتانگیز خدادادی برخوردارند. معمولا علت صورتی بودن این آبها، به جز صورتی بودن کف دریاچه، به خاطر وجود پلانکتونهای گیاهی قرمز و یا صورتی در آنها است. پلانکتونها به هر تودهای از موجودات از جمله حیوانات، گیاهان و حتی باکتریهایی که در آبها زندگی میکنند اطلاق میشود.
تالاب لیپار؛ مروارید صورتی مکران
تالاب لیپار در میان بندر چابهار به سمت خلیج گواتر در سواحل مکران قرار دارد و زیبایی فوقالعاده آن به دلیل وجود پلانکتونهایی است که آب این تالاب را برای زیستن انتخاب کردهاند. این پلانکتونها و فعل و انفعالاتی که بین آنها و مواد معدنی و آلی کف تالاب ایجاد میشود، باعث میشوند این تالاب، پنج ماه از سال به یکی از خارقالعاهترین پدیدههای طبیعی سراسر دنیا تبدیل شود. با وجود اینکه به نظر میرسد آب تالاب شیرین باشد، اما تالاب لیپار چابهار یکی از شورترین آبهای جهان است و اصلا قابل استفاده نیست. در زبان محلی مردم بلوچ، لیپار به ترکیب خاشاک و آب و جایی گفته میشود در آن رودخانه با دریا تلاقی پیدا میکند. تالاب لیپار در چنین جایی قرار دارد. هرچند به صورت اولیه، لیپار از جمع شدن آبی در میان دو کوه ایجاد شده است. در سال 1362، بارندگی سالانه آب نسبتا زیادی را در یک ناحیع جمع کرد. به پیشنهاد آقای دادکریم شیخزاده و بودجه شخصی ایشان و کمک مردم محلی، بسترهای ایجاد این تالاب فراهم شد و پس از آن در طی سالها با جمع شدن گونههای گیاهی و جانوری خاص و تغییر رنگ آن به صورتی، نام لیپار بر سر زبانها افتاد. به گونهای که سالها است که به عنوان یک مقصد گردشگری شناخته میشود.