به گفته صاحبنظران، مرگ و مفقود شدن بسیاری از شهروندان در سیل های اخیر همزمان با بهانه های دولتمردان و سازمان های مربوطه نسبت به عدم اقدام لازم در مدیریت بحران و هشدار ندادن به شهروندان پیش از واقعه، قابل پذیرش نیست.
سیل فراگیر، ۲۷ استان کشور را دربرگرفته و اما مسئولان فقط با عکس گرفتن در میانه سیلات و لباسهای گِلی خودی نشان میدهند؛ بدون آنکه پاسخگوی چرایی بحران باشند!
دکتر فریبرز ناطقی الهی استاد مدیریت بحران در اینباره معتقد است: «در حالی شاهد مرگ و مفقودی بسیاری از شهروندان هستیم که ما کارشناسان قبل از سازمان هواشناسی چنین وضعیت جوی ای را هشدار داده بودیم و بهانه های مدیران و دولتمردان در این خسارت های پیش آمده، پذیرفتنی نیست.»
وی افزود: « این در حالی است که سازمان هواشناسی و سازمان مدیریت بحران کشور وظیفه داشتند به شهروندان در موارد سیل در یزد، زاهدان، فیروزکوه، طالقان و امامزاده داودد و دیگر موارد خیلی زودتر هشدار دهند و متاسفانه انگار این سازمان ها در تعطیلی به سر می برند که حتی هیچ اقدامی برای مدیریت وضعیت بحران پیش از واقعه انجام ندادند.»
لازم به ذکر است دکتر فریبرز ناطقی،استاد مدیریت بحران، نخستین فردی بود که طی یادداشتی با عنوان «مون سون» خطرناک در راه ایران، نسبت به وضعیت بحرانی و خطر شدید جوی «مون سون» در کشور هشدار داده بود.
همچنین دکتر مهدی زارع، عضو فرهنگستان علوم ایران نیز یکشنبه 2 مرداد طی یادداشتی با عنوان هشدار برای ریسک سیلاب نسبت به حوادث احتمالی هشدار داده بود.
متاسفانه کاملا روشن است که مسئولان و مدیران نهادهای مربوطه، هشدارهای کارشناسان و متخصصان امر در مسائل مختلف را جدی نمی گیرند.