برای گرفتن پاسخ سوال پرتکرار «لمنیت زیباتر است یا کامپوزیت» تا انتهای این مقاله همراه ما باشید!
اگر به فکر زیباتر کردن دندانهای خود باشید، احتمالاً بین دو گزینه لمینت و کامپوزیت شک دارید. برای اینکه بهترین و مناسبترین انتخاب را داشته باشید، ابتدا باید با تفاوتهای این دو مورد به خوبی آشنا شده و سپس اقدام به انجام لمینت یا کامپوزیت کنید. پس برای گرفتن پاسخ سوال پرتکرار «لمنیت زیباتر است یا کامپوزیت» تا انتهای این مقاله همراه ما باشید!
لمینت چیست؟
لمینت دندان روکش نازکی به رنگ خود دندان است که با قرار گرفتن بر روی دندان، عیوب آن را از نظر رنگ و ظاهر به طور کامل میپوشاند. لمینت در واقع استحکام مینای دندانها را نیز افزایش داده و در نتیجه به شما دندانهایی یکسان و مقاوم هدیه میدهد. جنس لمینت به طور کلی چینی یا از مواد رزینی کامپوزیت است که این موضوع بنابر صلاح دید دندانپزشک و سبک زندگی شما متغیر است.
لمینت دندان در دو دسته ونیر کامپوزیت و سرامیکی قرار میگیرد. ونیز کامپوزیت نسبت به مدل سرامیکی به دلیل نتراشیده شدن دندان و ضخامت کم آن پرطرفدارتر است. اما نوع سرامیکی آن نیز برای افرادی که به دنبال لمینتی باکیفیت بالا هستند، انتخابی ایدهآل است.
مزایا و معایب لمینت
همانند تمامی روشهای زیبایی دندان، لمینت نیز مزایا و معایب خاص خود را دارد. آگاهی از این موارد شما را برای انتخاب یا عدم انتخاب لمینت میتواند به خوبی راهنمایی کند. در ادامه فواید و مضرات لمینت را توضیح دادهایم.
مزایا
- زیبایی لبخند
- عدم لکهگیری
- طبیعی و شفاف بودن
- انعطاف پذیری
معایب
- عدم امکان برداشتن
- به وجود آمدن آلرژی
- آسیب به دندان
- زمانبر بودن فرآیند
- تراشیده شدن مینای دندان
تمامی موارد گفته شده علاوهبر اینکه بخشی از مزایا و معایب لمینت هستند، به میزان بسیار زیادی به کیفیت مواد مصرفی و نحوه انجام آن بستگی دارند. بنابراین برای مثال ممکن است دندانهای کسی به دلیل استفاده از مواد بیکیفیت دچار حساسیت شود، اما این مشکل برای شما به دلیل مراجعه به دندانپزشک مجرب پیش نیاید.
کامپوزیت چیست؟
کامپوزیت در واقع روکش نازکی از جنس مواد پر کردنی دندان است که بر روی دندان برای بهبود ظاهر آنها استفاده میشود. به عبارتی دندان پزشک متخصص مواد را بر روی دندان قرار میدهد و در نهایت با استفاده از نور مخصوصی آن را در جای خود تثبیت میکند.
کامپوزیت خود انواع مختلفی دارد که شامل هیبرید، میکروفیل، ماکروفیل و نانو کامپوزیتها است. تفاوت این کامپوزیتها بر اساس اندازه ذرات مورد استفاده است که متخصص برایتان بهترین نوع را به هنگام کامپوزیت انتخاب خواهد کرد. اما به طور کلی هیبرید مقاومت بالایی در برابر سایش داشته و ذراتی حدود 10 تا 5 میکرومتر، میکروفیل ذرات کوچکتر از 100 نانومتر، ماکروفیل ذراتی بین 10 تا 50 میکرومتر و نانو کامپوزیت ذراتی به اندازه 20 نانومتر دارد.
مزایا و معایب کامپوزیت
یکی دیگر از روشهایی که امروزه برای پوشاندن عیوب و زیبا کردن لبخند بسیار رواج پیدا کرده، کامپوزیت دندان است. اما پیش از انجام آن بهتر است با مزایا و معایب احتمالی به طور کامل آشنا شوید تا پس از کامپوزیت دندانهای خود پشیمان نشوید.
مزایا
- قابل انجام در یک جلسه
- قیمت مناسب
- حفظ دندان به میزان زیاد
- قابل ترمیم و تعویض
معایب
- مستعد لکهگیری
- نیاز به مراقبت تقریباً بالا
- طول عمر کم
- طبیعی نبودن کار
- عدم امکان سفید کردن دندانها
طول عمر کامپوزیت در حالت کلی بین 5 تا 7 سال است، اما این میزان برای افراد متغیر بوده و حتی ممکن است کمتر هم باشد. دلیل این امر متفاوت بودن سبک زندگی و نحوه مراقبت از دندانها پس از کامپوزیت است. بنابراین به طور کلی کامپوزیت روشی است که نیاز به محافظت بالا داشته و در غیر اینصورت پیشنهاد نمیشود.
مقایسه همه جانبه تفاوت لمینت و کامپوزیت
کامپوزیت و لمینت هر دو روکشی برای زیبایی و یکسان کردن دندانها هستند که از لحاظ نحوه انجام و مواد مصرفی کمی با یکدیگر تفاوت دارند. به همین دلیل در ادامه به بررسی تفاوتهای لمینت و کامپوزیت پرداخته و از ابعاد مختلف آنها را بررسی میکنیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید.