گمانه زنی نتیجه عدم اطلاع رسانی از سوی نهادها است. در چنین شرایطی این وظیفه بانک مرکزی است که دلیل این کمبود اسکناس را اعلام کند، اما انقدر در پاسخگویی و ارائه توضیحات ضعیف عمل میکنند که منجر به این میشود که باید برای توضیح اتفاقات، گمانه زنی کنیم.
یک کارشناس حوزه بانکی گفت: «بعضی رسانههای غربی مردم را به بیرون کشیدن پولهایشان از بانکها تشویق کردهاند، اما اینکه کمبود اسکناس در دستگاهها را نتیجه این پیشنهادها بدانیم، کاملاً اشتباه است. به طور کلی طی روز آنقدری امکان برداشت از کارتها وجود ندارد که بتواند عدد قابل توجهی ایجاد کند و به بانکداری و اقتصاد ایران آسیب بزند. البته اگر همه مردم، همه مبادلات و معاملات خود را با پول نقد انجام دهند، شاید تاثیری بگذارد، اما این امکان پذیر نیست»
چندی پیش خبرهایی از کمبود اسکناس در دستگاههای خودپرداز منتشر شد، پس از آن دبیر شورای هماهنگی بانکها، به این خبرها واکنش نشان داد و اعلام کرد که هیچ خودپردازی مشکل تامین نقدینگی و اسکناس ندارد. قیطاسی گفت: «موردی از بانکها گزارش نشده که با کمبود اسکناس مواجه باشند. از خزانههای بانک مرکزی هم پیگیری کردیم، مشکلی وجود ندارد.»
با این وجود همچنان گزارشهایی مردمی از عدم موجودی خودپردازها شنیده میشود. استاندار رشت و امام جمعه این شهر نیز از جمله افرادی هستند که طی یک ماه اخیر به مسئله کمبود وجه نقد در خودپردازها اشاره کردهاند. آیتالله فلاحتی امام جمعه رشت، عنوان کرد: «به روسای بانکها تاکید کردم تا در عابر بانکها پول بگذارند و مشکل مردم را مرتفع کنند.»،
گمانهزنی در این خصوص در حالی صورت میگیرد که هیچ اطلاع رسمی و دقیقی از میزان کمبود احتمالی اسکناس در دستگاههای خودپرداز و چرایی آن ارائه نشده است.