اصلا ماه رمضان بدون زولبیا و بامیه، ماه رمضان نیست! ماه رمضان یعنی افطار که کردی و غذا رو که خوردی، یه چای داغ لبسوز بریزی چی میچسبه؟ آفرین بامیه. بدنت اون لحظه یه چیز شیرین مثل بامیه میطلبه. اما خب توی این دوران کرونایی خیلیها دست از خرید شیرینیجات برداشتن چون میترسن آلوده باشه و سلامتیشون رو به خطر بندازه. برای همین براتون طرز تهیه بامیه خانگی رو آوردیم که دیگه ماه رمضانتون بدون بامیه نمونه. یادتون باشه حتی بامیه خانگی هم کالری بالایی داره. پس حواستون رو جمع کنید که بیش از اندازه نخورید.
مواد لازم برای شربت بامیه خانگی
آب: 150 میلیلیتر
شکر: 2 پیمانه
گلوکز: 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو: به میزان لازم
گلاب: 3 قاشق غذاخوری
پودر هل: 1.2 قاشق چایخوری
پودر زعفران: به میزان لازم
مواد لازم برای خمیر بامیه خانگی
آرد: 1 پیمانه
آب: 1 پیمانه
نمک: به میزان لازم
کره: 50 گرم
عسل: 2 قاشق غذاخوری
وانیل: ½ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: 2 عدد و نصفی
طرز تهیه شربت بامیه خانگی
شکر، آب، آبلیمو و گلاب رو با حرارت بالا روی گاز به جوش بیارید. تا این مواد به جوش نیومده به هیچ وجه هم نزنید.
همون زمانی که مواد داره جوش مییاد، با قلم آشپزی کمی آبلیمو به دیوارههای قابلمه بزنید تا شکرک نزنه.
وقتی که مواد جوش اومد و شکر آب شد، پودر هل و زعفران رو اضافه کنید.
گلوکز رو هم اضافه کنید تا با ریختن شربت روی بامیهها، براقتر به نظر برسن.
از زمانی که هل و زعفران رو اضافه کردید باید ده دقیقه با حرارت بالا زمان بدید تا شربت آماده بشه.
بذارید شربت کاملا سرد بشه. یادتون باشه شربت، خیلی غلیظ یا خیلی رقیق نباید باشه.
طرز تهیه بامیه خانگی
توی یک ظرف آرد رو همراه با نمک الک کنید و کنار بذارید.
آب، کره و عسل رو توی یک قابلمه بریزید.
زمانی که دیدین کره نسبتا آب شده و کنارههای قابلمه شروع به جوشیدن کرده، آرد رو یکباره اضافه کنید.
انقدر هم بزنید تا خمیر یک دست و نرمی به دست بیاد.
15 دقیقه خمیر رو در قابلمه هم بزنید.
بعد از 1 دقیقه خمیر رو از قابلمه خارج کنید و در یک ظرف بذارید.
اجازه بدید خمیر از داغی بیافته ولی کاملا سرد نشه.
بعد از اینکه خمیر از داغی افتاد، با همزن برقی اون رو هم بزنید تا از هم باز بشه.
پودر وانیل رو اضافه کنید.
تخم مرغها رو یکی یکی به مواد اضافه کنید و بعد از اضافه کردن هر یک مواد رو هم بزنید.
خمیر شما باید حالت چسبندگی پیدا کنه.
یکی از نشانههای آماده شدن خمیر اینه که وقتی اون رو با همزن میزنید، خمیر به پرههای همزن میچسبه. وقتی این اتفاق افتاد، خمیر شما آمادهس.
خمیر رو داخل قیف پلاستیکی بریزید.
چون این خمیر بسیار سنگینه از قیف پلاستیکی محکم استفاده کنید تا قیفتون پاره نشه.
روغن رو داخل قابلمه بریزید. قبل از اینکه زیر روغن رو روشن کنید. بامیهها رو توی روغن سرد با قیف شکوفه بزنید.
میتونید برای برش زدن شکوفههای بامیه از قیچی استفاده کنید.
تمام موادی که درست کردید رو داخل روغن سرد شکوفه بزنید و چیزی رو برای وسط کار نذارید. چون در این صورت باید صبر کنید تا روغن دوباره کاملا سرد بشه و بعد بقیه مواد رو داخل روغن شکوفه بزنید.
تابه رو روی حرارت ملایم قرار بدید و اجازه بدید بامیهها آرام سرخ بشن.
بعد از اینکه بامیهها آماده شد، اونها رو داغ داغ توی شربت سرد شده بریزید.
بامیهها رو کاملا با شربت آغشته کنید و توی ظرف مورد نظرتون بریزید.
اطلاعات تغذیهای بامیه خانگی
اطلاعات تغذیهای زیر به ازای هر ۱۰۰ گرم بامیه خانگی هست.
کالری: ۳۸۸
کربوهیدرات: ۵۴ گرم
چربی: ۱۷ گرم
پروتئین: ۴ گرم