درد شانه چپ میتواند یک نشانه از بیماریهای مربوط به قلب، استخوان و مفاصل باشد. اما از آن جایی که تشخیص نوع درد بستگی به عوامل زیادی دارد، قصد داریم تا در این مقاله شما را با علل بروز دردهای شانه چپ آشنا کرده و به روشهای درمان آنها بپردازیم. همچنین قرار است تا کمی هم در رابطه با این مسئله صحبت کنیم که آیا بعد از بروز نشانههای درد در شانه چپ، مراجعه به پزشک قلب یا دکتر ارتوپد از واجبات امر محسوب میشود یا خیر؟
درد شانه چپ نشانه چیست؟
شانه انسان یک عضو پیچیده است که از ترکیب تاندونها، ماهیچهها و عصبها بهوجود میآید. به همین دلیل خیلی دور از ذهن نیست که در معرض بیماریهای استخوانی و مفصلی زیادی قرار داشته باشد. یکی از این بیماریها، به وجود آمدن حس درد شدید در شانه چپ است که این درد میتواند باعث حمله قلبی شود یا به آسیبهای استخوان و مفاصل شانه ربط داشته باشد.
پس ممکن است بپرسید که در چنین شرایطی چگونه میتوان حمله قلبی را از آسیبهای استخوانی و مفصلی تشخیص داد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که درد شانه در انواع مختلفی خود را بروز میدهد. به همین دلیل بهترین راه برای تشخیص این موضوع آشنایی با انواع این دردها خواهد بود.
حمله قلبی موجب بروز چه نوع دردی در شانه چپ میشود؟
وقتی صحبت از درد شانه چپ و قلب به میان میآید، نمیتوان دردهای مربوط به قفسه سینه را نادیده گرفت. زیرا اگر مسئله ارتباطی به قلب داشته باشد، بیمار در مرکز قفسه سینه خود، درد شدیدی را احساس میکند. نکته قابل توجه در رابطه با چنین دردی این است که خودبهخود آرام شده و بعد از چند دقیقه دوباره شروع به تحمیل دردهای شدید در نواحی قفسه سینه و شانه چپ میکند.
لازم به ذکر است که اگر دردهای شانه چپ با سوء هاضمه، تهوع، گرگرفتگی و نفستنگی همراه باشد، توصیه میشود تا در اسرع وقت بیمار را به اورژانس منتقل کنید. به این ترتیب اگر این دردها مربوط به بیماریهای قلبی و نشانههایی از حمله قلبی باشند، قادر به مدیریت شرایط و نجات جان بیمار خواهید بود.
معرفی و بررسی درد شانه چپ بهدلیل آسیبهای استخوانی
خلاف آنچه در رابطه با بیماریهای قلبی گفتیم، دردهایی که به دلیل آسیبهای استخوانی، مفصلی یا عضلانی در شانه چپ خود احساس میکنید از مرسومیت بیشتری برخوردار هستند. بزرگترین تفاوتی که این درد با مورد قبل دارد این است که چنین دردی تا ساعتها یا حتی روزها به طول میانجامد.
همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که دردهای استخوانی و عضلانی مانند فرو رفتن چاقو داخل بدن، تیز هستند و نواحی کوچکی از کتف، بازو و گردن را درگیر میکنند. به همین دلیل توصیه ما به اکثر کسانی که دچار درد شانه چپ هستند این است که به دکتر ارتوپد تهران مراجعه کنند. زیرا بدون مراجعه به پزشک قادر به درمان دائمی شانه چپ خود نخواهند بود.
چه عواملی باعث ایجاد دردهای استخوانی در شانه چپ میشوند؟
حال که شما را با انواع دردهای شانه چپ آشنا کردیم و صحبت کوتاهی در رابطه با انواع این دردها داشتیم، نوبت به بررسی علل اصلی ایجاد دردهای استخوانی و عضلانی میرسد. ممکن است بگویید که چرا دردهای استخوانی را برای بررسی انتخاب کردهایم؟
در پاسخ به این حرف باید بگوییم که دردهای استخوانی مرسومیت بیشتری بین مردم دارند. از این رو با شناخت کامل این عوامل، آگاهی بیشتری نسبت به درد شانه چپ و قفسه سینه خود پیدا کرده و بابت حملات و بیماریهای قلبی نگرانی مضاعفی نخواهید داشت.
بورسیت چیست و چه علائمی دارد؟
بورسیت را میتوان مانند یک بالشتک نرم و پر از مایع توصیف کرد که بین استخوان و بافتهای نرم قرار میگیرد. پس بخشهایی از بدن که جزء اندامهای حرکتی محسوب میشوند، دارای بورسیت هستند. باید اضافه کرد که این اندامهای حرکتی شامل شانهها، آرنجها و زانوها میشوند که حرکات تکرارشونده یا فرم اشتباه بدن، میتواند موجب آسیبرسیدن به آنها و در نهایت ایجاد دردهای مفصلی شود.
به همین دلیل از آن جایی که یکی از عوامل رایج در مراجعه به دکتر ارتوپد، بیماری بورسیت است، توصیه میشود که دقت بیشتری نسبت به اندامهای حرکتی و فرم بدن خود داشته باشید. به این ترتیب فرقی نمیکند که یک ورزشکار هستید یا شغل شما باعث آسیبرسیدن به بورسیت میشود.
مهم این است که راههای پیشگیری و درمان زیادی برای حفاظت از این بیماری و درد شانه چپ وجود دارد که تمام این راهها موجب کاهش نگرانیهای شما از بابت دردهای شانه خواهند شد.
هر آنچه که باید در مورد تاندونیت بدانید
تاندون همان قسمتی است که عضله را به استخوان میچسباند. پس باید گفت که تاندولیت یکی دیگر از بیماریهایی است که باعث ایجاد درد در شانه چپ میشود. همچنین لازم به ذکر است که دلیل این درد ارتباط مستقیمی با استفاده مکرر از مفاصل دارد.
زیرا وقتی تعداد حرکات مفصلی بالا میرود، میزان التهاب در تاندون زیاد شده و فرد به بیماری تاندولیت و درد شانه دچار خواهد شد. پس با توجه به موارد گفتهشده خیلی دور از ذهن نیست که تنیسورها و کسانی که در حوزه نواختن موسیقی فعالیت میکنند، بیشتر در خطر ابتلا به تاندولیت و درد شانه چپ و گردن باشند.
آشنایی با پارگی روتاتور و تاثیر آن روی دردهای شانه چپ
روتاتور به مجموعه چهار عضله گفته میشود که در چرخش و به حرکت در آمدن شانه نقش مهمی ایفا میکنند. زیرا این چهار عضله باعث به وجود آمدن یک حفره برای نگهداری شانه خواهند شد. از این رو میتوان گفت که کهولت سن، واردشدن ضربه مستقیم به شانه و استفاده زیاد از آن، موجب آسیبرسیدن به این عضلهها و پارگی روتاتور میشود.
آسیب به دیسک مهرهای گردن چه ارتباطی با درد در شانه چپ دارد؟
درد شانه چپ و گردن یکی دیگر از عوامل رایجی است که با مراجعه به دکتر ارتوپد متوجه آن خواهید شد. زیرا اگر دیسکهای موجود در بین مهرههای گردن پاره شوند، عصبهای اطراف این پارگی نیز دچار آسیب و فشار خواهند شد.
به همین دلیل میتوان نتیجه گرفت اکثر مواقعی که دچار درد در شانه چپ یا بازو میشوید، باید از سلامت دیسک و مهرههای گردن خود اطمینان حاصل کنید. چراکه این دیسکها میتوانند از بزرگترین عوامل تاثیرگذار در دردهای شانه و بازوی شما باشند.
دردی که در شانه چپ احساس میشود به عوامل زیادی همچون بیماریهای قلبی، استخوانی، عضلهای یا مفصلی ارتباط دارد. این درد که گاهی با دیگر اعضای بدن مثل قفسه سینه، گردن و قلب همراه است، میتواند موجب بروز بیماریهای جدی مثل حملات قلبی یا آسیبهای استخوانی و مفصلی شود.
به همین دلیل فرقی نمیکند که مسئله مربوط به درد شانه چپ و قلب باشد یا مهرههای گردن و قلب، مهم این است که در صورت مشاهده این دردها باید به دکتر قلب یا ارتوپد مراجعه کنید. باید بگوییم که دلیل این توصیه به تجربه پزشکان در جلوگیری از آسیبها و عوارض جبرانناپذیر دردهای شانه چپ برمیگردد.
پس اگر شما یا یکی از عزیزانتان جزء افرادی هستید که در فواصل زمانی مختلف به دردهای شانه دچار میشوید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. به این ترتیب نه تنها قادر به درمان این دردها خواهید شد، بلکه میتوانید به پیشگیری از عوارض مختلف این بیماری شایع بپردازید.