اگرچه در گذشته مصرف چسب در صنعت برای نجاري و عمدتاً برای چسباندن قطعات چوبی یا اشیاء کاغذی استفاده می شد، اما به تدریج دامنه کاربرد آن گسترش یافت. به طوری که امروزه به جای میخ، پیچ، بند، چکش و ... برای مونتاژ قطعات فلزی، چوبی، لاستیکی، از بخاری گرفته تا ساخت اسباب بازی، صنعت مونتاژ و حتی برخی از قطعات هواپیماها، از چسب های مختلف و مخصوص استفاده می شود.از اين رو امروزه با توجه به پيشرفت تكنولوژی در دنيا و علاقه مندی مردم به خريد اينترنتي نسبت به خريد حضوری بدليل صرفه جويی در زمان و هزينه ميتوان خريد چسب از فروشگاههای اينترنتي همچون سايت آل چسب را پيشنهاد كرد تا دسته بندی چسب ها ،انواع چسب، قيمت و كاربردهای هر چسب را به خوبی بررسی و اقدام به خريد كرد.
تاریخچه استفاده از چسب توسط انسان ها را می توان به عصر حجر و زندگی در غارها، زمانی که تیر و کمان ساخته می شد یا حیوانات غول پیکر بر روی تخته های سنگی با استفاده از رنگدانه ها نقاشی می شد، ردیابی کرد.بشریت کم کم به وجود چسب های طبیعی پی برد و استفاده از آن ها را آموخت.اولین چسب هایی که به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفتند در واقع نشاسته، قند، صمغ و شيره برخی گیاهان بودند.
برای مثال، رومی ها از سقز (ماده ای چسبنده که از درختان مخروطی مانند سرو، صنوبر یا کاج استخراج می شود) در ساخت قايق هااستفاده می کردند. به تدریج از مواد دیگری مانند موم، عسل و شاخ حیوانات استفاده شد. کائوچوی طبیعی از قدیم شناخته شده بود، اما از آنجایی که حلال مناسبی برای آن وجود نداشت، تا زمان کشف روغن های نفتی که باعث حل شدن لاستیک و ایجاد مایع می شود، به عنوان چسب استفاده نمی شد. مورد بعدی عصاره درختان (صمغ خالص) بود كه اغلب در بهار روی شاخه های درختان ظاهر می شد و تا مدتها بعنوان ماده ای چسبنده مورد استفاده قرار می گرفت.
چسب های گياهی:
1.چسب نشاسته، دکسترین، سيريش، که از چسب های محلول در آب هستند و برای چسباندن تمبر، پاکت، کاغذ، مقوا، چوب و ... استفاده می شود.
2.خردل یک چسب طبیعی است که از گیاهان استخراج می شود و به نام ژلاتین گیاهی نيز شناخته می شود.
3.صمغ عربی که از درختی به نام صمغ سنگال به دست می آید به رنگ سفید، محلول در آب و عمدتاً حاوی کربوهیدرات است.
چسب های حیوانی:
1.ژلاتین ساخته شده از قطعات حیوانی مانند استخوان، از نظر استحکام چسبندگی بهتر از چسب های گیاهی است و بیشتر در تولید فیلم عکاسی و برای پوشش کپسول های دارویی استفاده می شود.
2.چربی شبیه ژلاتین است، اما خلوص گلوبین کمتری دارد و از استخوان، پوست یا شیر حیوانات ساخته می شود و در نجاری، مقواسازی، کبریت سازی، سمباده سازی و غیره استفاده می شود.
3.لاکی که در نجاری برای صیقل دادن سطح اجسام چوبی استفاده می شود، از حشره ای به نام مگس که در هند به وفور یافت می شود، به دست می آید.
چسب های معدنی:
مانند فسفات قلیایی و سیلیکات که برای اتصال اجسام سرامیکی، کوارتز و شیشه استفاده می شود. و بر خلاف چسب های گیاهی و حیوانی در برابر حرارت و آب مقاوم هستند. به همین دلیل در تولید اجاق های برقی و گازی و آجر نسوز استفاده می شود.
چسب های مصنوعی:
الاستومرها: از جمله چسب های لاستیک مصنوعی هستند و در صنایع کشتی سازی و هواپیماسازی استفاده می شوند.
چسب معدنی
مانند فسفات قلیایی و سیلیکات که برای چسباندن اجسام سرامیکی، کوارتز و شیشه استفاده می شود. و بر خلاف چسب های گیاهی و حیوانی در برابر حرارت و آب مقاوم هستند. به همین دلیل در تولید کوره های برقی و گازی و آجرهای نسوز استفاده می شود.
چسب مصنوعی
الاستومر: که شامل چسب های لاستیک مصنوعی است و در صنایع دریایی و هوانوردی کاربرد دارد.
در طول تاریخ، انسان از مواد مختلفی برای ساخت چسب استفاده کرده است. برای مثال، در زمان اقدامات خطوط هوایی اولیه، از چسبی به نام "گلوتین" برای جوشکاری لتههای فلزی استفاده میشد. در دوره مدرن، پلیمرهای مصنوعی مانند پلیوینیل استفاده شدهاند که چسبهایی مانند چسبهای پلیوینیل استات شناخته شدهاند.
بنابراین، اولین چسب شیمیایی ساخته شده توسط انسان ممکن است نامگذاری دقیق نشده باشد، اما چسب آتش و گلوتین جز اولین چسبهای شناخته شده توسط انسان هستند.
اولین چسب شیمیایی ساخته شده توسط انسان، چسبی بود که از زمان های باستان استفاده میشد و به عنوان "چسب آتش" شناخته میشد. این چسب از رزین درختانی مانند درختان قار و صمغ استخراج میشد و با استفاده از حرارت نرم شده و سپس برای اتصال اجسام به یکدیگر استفاده میشد.
بطور كلی ميتوان گفت اولين چسب كشف شده چسب قطره ای می باشد. اولین چسب قطره ای شناخته شده در سال 1942 توسط یک مهندس شیمی به نام هاری کوواکت کشف شد. هاری کواکت در شرکت بزرگ آمریکايي 3M مشغول تحقیق و توسعه بود. او در طی این تحقیقات به طور تصادفی ماده ای را کشف کرد که به صورت قطره روی سطح کاغذ قرار می گرفت و به سطح می چسبید.
این ماده که بعدها به "چسب سوپرباند" معروف شد، برای اولین بار برای استفاده در زمینه نظامی معرفی شد. در سال 1958 شرکت آمریکایی «ایستمن کداک» این چسب را معرفی و به بازار بعنوان محصولی برای مصارف صنعتی و خانگی معرفی و عرضه کرد. از آن زمان، Super Bond به یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین چسب ها در جامعه تبدیل شده است.
اين موارد چسب هايی هستند كه از گذشته تا به امروز بشر براي رفع نياز خود از آن استفاده ميكرد ،اما امروزه چسب های شيميايی با تنوع بالا و انواع مختلفی در اختيار صنايع مختلف و استفاده های روزمره براي مصارف خانگی توليد و عرضه مي شود.