غذاساز یک وسیله چندکاره آشپزخانه است که میتواند تقریبا تمام انواع مواد غذایی را سریع خرد, ورقه, آسیاب و پوره کند.
راهنمای استفاده از غذاساز و کاربردهای آن
از غذاساز می توان برای مخلوط کردن سوپ ها ، سالاد و سس ها استفاده کرد . علاوه بر این با استفاده از این دستگاه می توانید انواع سبزیجات ، میوه ها و سایر مواد غذایی سفت را خیلی سریع خرد کرده و در وقت خود صرفه جویی کنید. برای یک کدبانوی خانه دار غذاساز مانند یک دستیار همه فن حریف در آشپزخانه عمل می کند.در این قسمت به ارائه نکاتی در زمینه استفاده از دستگاه غذاساز خواهیم پرداخت.
وظایف اصلی غذاساز شامل خرد کردن، آسیاب کردن، ورقه کردن، پوره کردن و مهم تر از همه مخلوط کردن مواد غذایی می باشد .اگر برای خرد کردن و ترکیب مواد کوکو سبزی بیش از نیم ساعت زمان لازم باشد با استفاده از غذاساز این زمان به 5 دقیقه کاهش می یابد. همینطور اگر برای تهیه یک ظرف سالاد نیم ساعت زمان لازم باشد غذاساز کمتر از 10 دقیقه وقت نیاز دارد.
به منظور استفاده از این دستگاه ، ابتدا غذاساز را آماده و تیغه آن را وصل کنید . انواع مختلفی از تیغه ها وجود دارد که می توانید از آن ها برای خرد کردن ، برش زدن یا رنده کردن مواد غذایی استفاده کنید . در مرحله بعد ، مواد اولیه خود را درون محفظه غذاساز ریخته و درب آن را ببندید و با استفاده از کلید روشن و خاموش دستگاه ، آن را روشن کنید تا مواد غذایی به طور دلخواهتان خرد و یا رنده شوند .
به یاد داشته باشید که همیشه قبل از وصل و جدا کردن تیغه ها از محفظه مورد نظر، دستگاه را از برق بکشید.
در صورتی که تمایل به اضافه کردن مایعات به مواد درون محفظه غذاساز دارید ، دقت کنید که از ریختن مایعات بیش از اندازه درون آن خوداری کنید.
مایعات داغ را قبل از ریختن درون محفظه ، در دمای اتاق خنک کنید .
قبل از ریختن مواد غذایی منجمد شده ، آن ها را در دمای اتاق ذوب کنید.
مواد غذایی بزرگ را در اندازه های کوچک تر خرد کنید تا تیغه ها راحت تر آن ها را خرد کنند .
هنگام بستن درب بر روی محفظه ، دقت کنید که درب کاملا بسته شده باشد . اکثر دستگاه های غذاساز تا زمانی که درب آن ها به خوبی بسته نشده باشد، قادر به کار کردن نیستند .
این دستگاه دارای دکمه هایی مخصوص خرد کردن ، له کردن و رنده کردن هستند.
در صورتی که دستگاه غذاسازتان دارای بیش از دو دکمه باشد ، بهتر است به دفترچه راهنمای کارخانه تولیدی آن مراجعه کنید .
در بیشتر دفترچه های راهنمای دستگاه های غذاساز ، از شما خواسته می شود که مواد غذایی را به آرامی به داخل محفظه اضافه کنید و در صورتی که دستگاه غذاسازتان ، فاقد لوله بر روی درب آن به منظور اضافه کردن مواد غذایی است ، ابتدا دستگاه را خاموش کرده ، درب محفظه را باز کنید و مواد را اضافه کنید .
نحوه تمیز کردن محفظه غذاساز
پس از اتمام کار با دستگاه غذاساز ، مواد آن را درون ظرفی بریزید و سپس ، قطعات پلاستیکی و تیغه های آن را درون سینک ظرفشوییتان با مایع شوینده بشویید . برای پاک کردن قسمت های برقی از پارچه ای مرطوب استفاده کنید و هرگونه ماده غذایی موجود بر روی آن را تمیز کنید و اجازه دهید محفظه و قطعات جانبی غذاساز قبل از استفاده مجدد کاملا خشک شوند و از خیس کردن قطعات برقی دستگاه با آب به خصوص در زمانی که دستگاه به برق وصل است خودداری کنید .غذاساز دارای تیغه ها و بخش های متعددی است ، به همین دلیل شستشوی آن کار ساده ای نیست. بسیاری اوقات لازم است برای شستشوی آن از ماشین ظرفشویی استفاده کنید. اگر برای تمیز کردن و شستشوی آن از ابزار نامناسب استفاده کنید ، عمر تیغه های غذاساز را کاهش می دهید .