معمولا راه های سریعی برای رفع سکسکه نوزاد وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.این یک اتفاق طبیعی در نوزادان است و معمولاً یک نگرانی پزشکی نیست. بیشتر دورههای سکسکه در نوزادان ناشی از تغذیه بیش از حد است یا زمانی اتفاق میافتد که کودک هوای زیادی را می بلعد. معمولاً نوزادان از سکسکه اذیت نمی شوند، اما اگر نگران هستید که کودک نوزاد ناراحت است، می توانید با تنظیم الگوهای تغذیه و توجه به علل احتمالی، سکسکه او را تسکین دهید.
راه های سریع از بین بردن سکسکه نوزاد عبارتند از:
– مکث تغذیه برای رفع سکسکه نوزاد
اگر نوزادی سکسکههای مداومی را تجربه میکند که در شیردهی یا تغذیه با شیشه اختلال ایجاد میکند، شیر خوردن را متوقف کنید. هنگامی که شیرخوار سکسکه نمی کند، تغذیه را از سر بگیرید، یا اگر بعد از 10 دقیقه هنوز سکسکه می کند، دوباره شیر دادن را امتحان کنید.
- با مالش یا نوازش به پشت نوزاد، کودکی را آرام کنید. نوزادانی که گرسنه و ناراحت هستند بیشتر هوا را می بلعند که باعث سکسکه می شود
_ قبل از ادامه دادن وضعیت را بررسی کنید.
برای رفع سکسکه نوزاد همچنین کودک را در طول شیردهی و تا 30 دقیقه بعد از آن در وضعیت نیمه عمودی قرار دهید.ایستاده ماندن می تواند فشار روی دیافراگم نوزاد را کاهش دهد.
_ در حالی که منتظر هستید کودک را آروغ بزنید.
آروغ زدن نوزاد می تواند مقداری از گازهای ایجاد کننده سکسکه را در معده او آزاد کند. کودک را به صورت عمودی روی سینه خود قرار دهید تا سر کودک روی شانه شما یا کمی بالاتر از آن باشد.
- پشت کودک را مالش دهید یا به آرامی به او ضربه بزنید. این به حرکت حباب های گاز کمک می کند.
- پس از آروغ زدن کودک، شیر دادن را از سر بگیرید، یا اگر نوزاد آروغ نزد، چند دقیقه صبر کنید.
اگر صدای بلعیدن را می شنوید، کودک ممکن است خیلی سریع غذا بخورد و هوا را ببلعد. بلع هوای اضافی می تواند باعث انبساط معده نوزاد شود و منجر به سکسکه شود. استراحت های مکرر داشته باشید تا جلسه تغذیه را کاهش دهید.
_در صورت شیردهی، بررسی کنید که کودک به درستی بسته شده باشد.
لب های نوزاد باید ناحیه هاله را بپوشاند نه فقط نوک سینه را. یک قفل ناایمن می تواند باعث شود کودک هوا را ببلعد.
_ هنگام تغذیه بطری بطری را تا 45 درجه کج کنید.
این اجازه می دهد تا هوای داخل بطری به سمت پایین و از نوک پستان دور شود. همچنین ممکن است بخواهید از کیسه های تاشو برای بطری استفاده کنید که برای کاهش بلع هوا طراحی شده اند.
_ هنگام تغذیه با بطری، سوراخ در نوک بطری را بررسی کنید.
اگر سوراخ خیلی بزرگ باشد، شیر خشک خیلی سریع جاری می شود و اگر خیلی کوچک باشد، کودک شما ناامید شده و هوا را می بلعد. اگر اندازه سوراخ مناسب باشد، هنگام نوک زدن بطری باید چند قطره از آن خارج شود.