خبرچینی همسر یکی از مشکلاتی است که نه تنها باعث افزایش جدال در ازدواج میشود بلکه راه را برای دخالت دیگران در زندگی باز میکند، در اغلب موارد خبرچینی همسر به دلیل عدم بلوغ فکری کافی و داشتن شخصیت وابسته یا عدم وجود صمیمیت کافی و نداشتن مهارت گفتگو بین زوجین است. نحوه رفتار با همسر خبرچین را در ادامه بخوانید.
در سالهای اولیه زندگی به دلیل بی تجربگی همسران بسیار پیش می آید که زوجین مسائل خصوصی زندگی شان را برای مادر و اعضای دیگر خانواده شان بازگو میکنند . شاید در ابتدای امر همسران فقط از روی بی تجربگی به بازگو کردن مسائل بپردازند اما کم کم این روال به عادت آنها تبدیل میشود و مشکلات جدی را در زندگی به وجود می آورد.زن و شوهری که در یک خانه با یکدیگر زندگی می کنند، به طور طبیعی ممکن است دچار اختلاف و عدم تفاهم در موضوع یا موضوعاتی گردند. تا اینجا مشکلی نیست و با کمی تدبیر و از خود گذشتگی طرفین موضوع قابل حل است. اما گاهی زوجین برای درد دل، اختلافات خود را برای دیگران بازگو می کنند. این امر اگر بی جهت و بدون هدف و فقط به دلیل درد دل باشد نه گرفتن راهکار از یک مشاور، می تواند خطرناک و سبب افشای اسرار و مشکلات خانواده گردد.
آسیب های خبرچینی همسر به زندگی مشترک
وقتی دو نفر با هم ازدواج میکنند باید بدانند که یک سری موارد و مشکلات در زندگی مشترک، خصوصی است و کسی نباید از آن ها باخبر شود.متاسفانه خبرچینی و دهن لقی زوجین هم در زنان و هم در مردان رواج دارد و حتی گاهی خصوصی ترین رفتار و حرف ها یا مسائل جنسی را به مادر یا دوستانشان منتقل می کنند، این رفتار به مرور زمان باعث از بین رفتن حس عشق و علاقه بین زوجین شده، امنیت و صمیمیت را در زندگی مشترک از بین میبرد.
علت خبرچینی همسر
تا زمانی که یک زوج نتواند مسیر زندگی اش را از زندگی خانوادگی قبلی جدا کند نمی تواند وارد مسیر رشد زندگی مستقل شود. حریم زندگی مشترک از اهمیت زیادی برخوردار است و زمانی که این حریم رعایت نشود باعث می شود دیگران به خودشان اجازه دخالت در زندگی شما را بدهند بنابراین شما هستید که با رفتار خودتان و حمایت از یکدیگر به دیگران حد و حدود دخالت کردن یا احترام گذاشتن به استقلال خودتان را یادآور می شوید.در اولین مرحله باید علت خبرچینی همسرتان را پیدا کنید، با توجه به علت خبرچینی همسرتان میتوانید بهترین راهکار را پیدا کنید یا حتی برای درمان به مشاوره زوج درمانی مراجعه نمایید.
عدم برقراری ارتباط عاطفی مناسب
یکی از مواردی که باعث می شود همسر شما حرفش را نزد خانواده اش ببرد معمولا برای راهنمایی خواستن است. زمانی که شما نتوانید ارتباط عاطفی درستی با همسرتان برقرار کنید و مهارت گفتگوی سازنده را نیاموخته باشید و نتوانید با حرف زدن مشکلاتتان را حل کنید و به نتیجه خوبی برسید احتمال این که همسرتان به ناچار مجبور شود برای حل مشکلاتش از خانواده یا دوستانش کمک بگیرد زیاد است.مطرح کردن مشکلات با خانواده یا دوستان معمولا پای آن ها را برای دخالت های بیجا به زندگی شما باز می کند و از سویی دیگر اگر خیرخواه شما باشند، ولی ممکن است به دلیل نداشتن تخصص کافی راهنمایی های اشتباهی به شما بدهند و اگر حسود زندگی شما باشند ممکن است عمدا شما را به سمت و سوی جدایی عاطفی یا قانونی سوق بدهند.
وابستگی و نداشتن اعتماد به نفس
وابستگی و عدم استقلال شخصیتی باعث می شود فردی که ازدواج کرده دچار ترس از طرد شدن و مورد بی توجهی قرار گرفتن در روابط قبل از ازدواجشان شوند. برخی از افراد بعد از ازدواج میترسند که توجه و محبت خانواده و به خصوص مادرشان زا از دست بدهند و به همین دلیل برای جلب توجهشان همه چیز را به آن ها می گویند و به آن ها اجازه دخالت در زندگیشان را می دهند و حتی گاهی پا را فراتر گذاشته و هر کاری که خانواده شان بگوید انجام می دهند تا از حمایت و توجه خانواده مطمئن باشند.
این افراد معمولا شخصیتی وابسته با اعتماد به نفس پایین دارند و تصور میکنند اگر خانواده شان را راضی نگه ندارند نمی توانند به تنهایی زندگیشان را مدیریت کنند.احساس بی کفایتی و وابستگی باعث می شود که فرد بخواهد مسئولیت زندگی اش را به دیگری بسپارد.ترس از طرد شدن از سوی خاناده معمولا از کودکی در شخصیت فرد نهادینه شده و بنابراین در بزرگسالی هم سعی میکند همسو با معیار های خانواده حرکت کند تا از سوی آن ها سرزنش نشود.
تحول نیافتن شخصیتی
والدینی که در کودکی سعی میکنند فرزندشان را درست مطابق میل خودشان تربیت کنند به گونه ای که مثل خودشان رفتار کند، صحبت کند و علایق خودشان را داشته باشد باعث می شوند که فرزندشان از نظر شخصیتی تحول پیدا نکند. چنین فردی احساس می کند که باید مطابق خانواده اش رفتار کند و هویت مستقلی از خانواده ندارد و علایق شخصی خودش را نمی شناسد.چنین فردی اگر خانواده اش را از اتفاقات زندگی اش مطلع نکند و از ریز و درشت زندگی هم خبر نداشته باشند احساس بدی پیدا میکند. در این خانواده ها، والدین و فرزندان حق زیادی دردخالت کردن در کار و زندگی یکدیگر به خودشان می دهند.
نحوه برخورد با همسر فضول و خبرچین
رفتار مقابله به مثل با همسر خبرچین و لجبازی با او شیوه برخوردی درستی نیست. گزارش اتفاقات بین همسران به خانواده اولیه متأسفانه شکل شایعی است که ناشی از عدم آگاهی و آموزش نادرست مهارت های ارتباطی با همسر است. در این زمینه بهتر است که با همسر خود گفتگو کنید و نارضایتی خود را از این موضوع ابراز کنید ولی همین کافی نیست. احتمالا همسر شما راه چاره ای برای حل مشکلاتش با شما پیدا نمی کند و به ناچار با خانواده خود در میان می گذارد که از آنها کمک بگیرد و یا حداقل تسلی بخش وی باشند و اگر شما بتوانید در این زمینه با استفاده از رویکرد حل مسئله مشکلات زناشوئی با همسرتان گفتگو کنید احتمالا می توانید در این زمینه تأثیرگذار باشید
ولی اگر بغیر از مشکلات هر مسئله ای را با خانواده اش مطرح می کند و حریم خصوصی در زندگی شما وجود ندارد بهتر است یکبار دیگر به ترسیم این حریم با توافق دو جانبه شما و همسرتان بپردازید در غیر این صورت لجبازی متقابل ممکن است شما را وارد سیکل معیوبی از رفتارهای تلافی جویانه بی فایده کند که ممکن است سال ها نیز به طول انجامد. بسته به اینکه موضوعات کوچک از دید شما چه تعریفی داشته باشد واکنش های شما نیز در مقابل این رفتار همسرتان باید متفاوت باشد.